0

Utólagos ablakszigetelési módszerek

Utólagos ablakszigetelési módszerek

Az utólagos ablakszigetelés a legtöbb régi nyílászárónál eredményesen alkalmazható. Az évek, gyakran évtizedek során keletkezett hézagok eltömítését ma már számtalan utólagos ablakszigetelési eljárással sikerrel szüntethetjük meg. Ezzel sokat spórolhatunk, hiszen nem kell többé az utcát fűtenünk, a meleg garantáltan a lakásban marad.

Ha csak a rossz szigetelés miatt kényszerülnénk nyílászáróink cseréjére, az utólagos ablakszigetelés erre is megoldást nyújt, hiszen akár az elvetemedett ablakokat is tökéletesen szigetelővé tehetjük általa.

Az utólagos ablakszigetelési módszerek legegyszerűbb változata az öntapadós profilok alkalmazása, de a szilikongumit alkalmazó nútmarásos technológia ennél jóval biztosabb megoldást kínál. Igaz, hogy munkaigényesebb és többe is kerül, de akár egy évtizedre is megoldhatja szigetelési gondjainkat és tökéletesen záródóvá teszi akár a legrégibb típusú ablakokat is.

Az utólagos ablak hőszigetelés napjaink egyre emelkedő enerigaárai mellett már nem mellékes kérdés. Ha rászánjuk magunkat, jelentős megtakarítást érhetünk el és meleg otthont teremthetünk a leghidegebb télben is. Bármilyen típusú nyílászáró esetében alkalmazhatók az utólagos ablakszigetelési eljárások, melyek során különböző szempontokat kell figyelembe vennünk.

Iktatva: Nyílászáró
MACIKA.hu
2011