0

Üvegezéssel a természetes megvilágításért

Üvegezéssel a természetes megvilágításért

Előfordult már Önnel, hogy a kerti összejövetel olyan jól sikerült, hogy egy eltévedt labda a nappali ablakában landolt? Talán kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor hirtelen válik szükségessé az üvegezés. Ezzel a melegebb hónapokban gyakorlatilag még semmilyen probléma nincsen, de a zimankós időjárás mellett bizony nagyon gyorsan áthűl a lakás. A megbízható és gyorsan rendelkezésre álló szakemberek az üvegezés terén legalább olyan jelentőséggel bírnak, mint például zárcsere alkalmával.

Az aktuális trendek alapján a természetes megvilágítás egyre szélesebb körben elterjedt, ha építkezésről van szó, s nem csupán az épület energetikai szempontok indokolják ezt. A lakberendezés szempontjából is igen nagy jelentőséggel bír, ha otthonunkban a természetes fényforrás az uralkodó. Legyen szó akár a tetőtéri ablakok beépítéséről, akár a nappali üvegajtajáról, abban biztos lehet, hogy különleges hangulattal ajándékozza majd meg otthonát a beszűrődő napfény.

Manapság számos üveg típus áll rendelkezésünkre, s attól függően, milyen célt kívánunk elérni vele, válogathatunk közülük. A legnépszerűbbnek a víztiszta üveg bizonyul, ezt követik a színezett üvegek, melyek elsősorban az árnyékolás terén betöltött szerepük miatt keresettek. Komolyabb fizikai behatások ellen is védelmet nyújtanak a biztonsági üvegek, melyeknek egy részét már inkább a középületek használják, nem annyira a háztartások.

Mielőtt kiválasztaná a szükséges típust, mindenképpen keressen fel egy hozzáértő szakembert, aki elláthatja a megfelelő tanácsokkal az egyes fajtákat illetően, hogy elképzeléseinek legmegfelelőbbet tudja kiválasztani!

Iktatva: Nyílászáró
MACIKA.hu
2011