0

Védelem a nap ellen – ne feledkezzen meg róla!

Védelem a nap ellen – ne feledkezzen meg róla!

Az első igazán meleg heteket már magunk mögött tudhatjuk, de a nyári kánikula és hőségriadók valószínűleg idén sem maradnak majd el. Amikor a hőmérő higanyszála 35 fok körüli hőmérsékletet kezd el mutatni, mindannyian vágyunk a fürdőzésre, napozásra. Tény azonban, hogy minden korábbinál jobban oda kell figyelnünk bőrünk védelmére, hiszen a káros UV-sugarak a későbbiekben komoly problémákat is okozhatnak.

Sokak által elkövetett hiba, hogy a strandszezon beköszöntével pár nap alatt szeretnének teljes barnaságot elérni. Fontos azonban, hogy fokozatosan szoktassuk bőrünket a napozáshoz, és a védelem a nap ellen egyetlen esetben se maradjon el! A napozókrémek széles választéka található meg akár a drogériák polcain, akár a webáruházak kínálatában, s még áruk sem indokolja, hogy lemondjunk az egészséges bőrről.

Természetesen a védelem a nap ellen nem merül ki annyiban, hogy alaposan bekenjük magunkat napozás, strandolás közben. A déli és koradélutáni órákban mindenképpen vonuljunk árnyékba, hiszen csúnya leégést és vele együtt bőrkárosodást szerezhetünk, ha nem figyelünk erre oda.

Különösen fontos, hogy gyermekét is megfelelő védelemben részesítse mind ruházat, mind napozószerek terén, hiszen a kicsik bőre sokkal érzékenyebb. Bizonyos gyógyszerek ( antihisztaminok, fogamzásgátlók ) hatására is előfordulhat, hogy bőrünk fokozottan reagál a napsugárzásra, ha tapasztaltuk már magunkon, akkor mindenképpen lényeges, hogy a védelem a nap ellen fokozottabb legyen. Körültekintően, és odafigyelve a veszélyekre kellemes nyári napfürdőzés vár Önre is.

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011