0

Virágoskert ötletek

Virágoskert ötletek

Ahhoz, hogy az otthon töltött időben jól érezzük magunkat, nem csak a lakás berendezésére, valamint a belsőépítészeti megoldásokra érdemes hangsúlyt fektetni, hanem a ház körüli kert megtervezésére is. Mérettől, pénztárcától és egyéni elképzelésektől függően egészen egyedi virágoskert ötletek is megvalósíthatóak, de természetesen a kertépítés terén is megvannak azok a trendek, melyek aktuálisan népszerűek, és sokak által keresettek.

Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a kerti tavak, melyek igazán változatos formában kivitelezhetőek. Hasonlóképpen helyet kap egyre több ingatlan kertjében a medence is, mely kapcsán érdemes kiemelt figyelmet fordítani környezetének csúszásmentes, időtálló minőségű burkolására. Ami azonban egyetlen kertből sem hiányozhat, az a virágágyás, mely kapcsán a végeredménynek valóban csak a fantázia szabhat határt.

A gyepszőnyeg, valamint a gyeptégla nem véletlen kap helyet egyre többek otthonában, hiszen rendkívül egyszerű dolgozni velük, és akár egészen különleges alakzatban is lefektethetőek azok. Az örökzöldek remek választásnak bizonyulnak ahhoz, hogy télen se maradjon kopár a környezet, de a virágos kertek is igazán látványos, üdítő képet biztosítanak az év nagy részében. Virágoskert ötletek kapcsán érdemes szem előtt azt, hogy a túl nagy fák választása nem javasolt, hiszen könnyen elfoghatják a napfényt a kisebb cserjéktől, évelőktől, vagy egy nyáriaktól.

Nem csak négylábú pajtásainknak lesz kedvenc helyszíne a kerti tó, ugyanis a víz közelsége mindenkire nyugtató hatással van. Nincs szükség hatalmas alapterületre sem ahhoz, hogy stílusos dekorációs elemekkel, csobogókkal és látványos növényekkel teli kerti tavat alkossunk, akár saját kezűleg. A vadregényes tájak, és a sziklakertek kedvelőinek garantáltan elnyeri tetszését a kertben kialakított vízesés, melyet akár kerti tó fölé is választhatunk. Többféle, ám azonos igényű növényt érdemes a területen összeültetni, melyek segítségével igazi kuriózumnak számító látványt érhetünk el. A kis kert nem lehet akadálya annak, hogy otthonossá varázsoljuk azt. Kis területet is alakíthatunk stílusosan, ízlésesen, nem elfeledkezve arról, hogy egyes funkcionális elemek is helyet kapjanak ott- biztosítva ezzel a tökéletes kényelmet. Virágoskert ötletek között keresgélve az ár mellett a kert egyedi adottságait is érdemes szem előtt tartani.

Iktatva: Kert
MACIKA.hu
2011