0

Zene, ami magával ragad, és elvarázsol

Zene, ami magával ragad, és elvarázsol

Fárasztó nap a munkahelyen? A növekvő követelményeknek való nehézkes megfelelés? Magánéleti válság? Magányosan töltött órák? A zuhogó eső miatt elmaradt programok? Még sokáig lehetne sorolni azokat a helyzeteket, amikor semmi másra nem vágyunk, mint olyan kikapcsolódásra, mely érzékeinkre hatva nyugtat meg, és repít el egy általunk választott világba. Erre a legjobb, és általában mindenkinél hatásos módszer a zene hallgatása. 

Mindegy, hogy a keményebb, rockos irányvonal követője, vagy lelki megnyugvásra vágyva a lágyabb dallamok kedvelője, esetleg a legújabb slágerek másztak be fülébe, az eredmény minden esetben kikapcsolódás és új energiákkal való feltöltődés.

A zene agyra és lélekre gyakorolt hatását kár is lenne tudományos szempontból analizálni, hiszen mindannyian jól tudjuk, miként reagálunk egy rég hallott kedves dallamra, vagy hogyan pörgünk rá az esti bulira, esetleg a munkára egy ritmusosabb számtól. Talán nem is a kémiai folyamatok vizsgálata szükséges a zene erejének megértéséhez, csupán meg kell élni azt a számos érzést, melyet kivált belőlünk. 

Nem véletlen, hogy a szórakoztatóipar igen nagy százaléka épül a zenére, és a joggal annak nevezhető, minőségi előadó művészetre. Napjainkban nem okozhat gondot beszerezni kedvenceinket, de néha érdemes megadni olyan stílusoknak is az esélyt, melyeket tőlünk távol állónak bélyegeztünk. Elvégre hét évente változik személyiségünk állítólag – talán a zenei ízlésre is igaz ez.

Iktatva: Szórakozás
MACIKA.hu
2011