0

Zöldségfogyasztással a súlyfelesleg kialakulása ellen

Zöldségfogyasztással a súlyfelesleg kialakulása ellen

A nyár rohamosan közeledik, és egyre többen szeretnének még a fürdőruhaszezon előtt megszabadulni néhány kilótól. Mint tudjuk, sokkal könnyebb a túlsúlyt megszerezni, mint leadni azt, s ezt sokszor az sem segíti elő, hogy a folyamatos tájékoztatás és információáradat ellenére is sokan még mindig nincsenek tisztában olyan alapvető táplálkozási ismeretekkel, melyek döntően befolyásolnák azt, hogy a fogyókúra ne szenvedés legyen.

A szétválasztó diéták alapját képezi az, hogy a gyomornak a különféle tápanyagok megemésztéséhez különböző savakra van szüksége. Ennek ellenére bőszen faljuk a húsféléket burgonyából készült körettel, pedig alapvető, hogy a szénhidrátokat, a keményítőt, a fehérjét egyszerre fogyasztva jóval nehezebb, és kevésbé is hatékony az emésztés, ami végső soron súlyfelesleg kialakulásához vezet.

Jól tudjuk, hogy a túlzott mennyiségű tápanyagfelvétel szintén negatívan hat emésztésünkre, és a mindenki által jól ismert kellemetlen, feszítő érzés aluszékonnyá tesz, és a munka is nehezebben megy ettől. Szemléletbeli változtatások lennének szükségesek, hiszen sokan még mindig azt hiszik, hogy a saláták köretként való fogyasztása nem laktat.

A rostokban gazdag zöldségek pedig amellett, hogy telítenek, áttisztítják bélrendszerünket, aminek köszönhetően közérzetünk is jobb lesz, és nem kell attól tartanunk, hogy egy nagy “beebédelést” csak egy kis délutáni sziesztával tudunk majd túlélni. Számos salátaöntet is beszerezhető, de akár otthon is elkészíthetjük ezeket, jóval olcsóbban és egészségesebb összetevőkből. A súlyfelesleg kialakulásának megelőzése mindenképpen megér ennyit!

Iktatva: Egészség, szépség
MACIKA.hu
2011